قیمت خودروهای وارداتی

اعلام قیمت شوکه کننده خودروهای وارداتی + جدول قیمت نهایی و مراحل تحویل

قیمت اولیه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد و همه را شوکه کرد؛ ظاهرا قرار است ماشین های خارجی ۲۰ هزار دلاری را با قیمت ۶۰ هزار دلار به مشتریان بفروشند.

اشتراک گذاری

فهرست مطلب

سرانجام موعد ثبت نام خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فرا رسید و پس از مدتها انتظار، روز گذشته قیمت فروش علی الحساب تعدادی از این خودرو وارداتی اعلام شد. در اخبار خودرو داشتیم که از چند روز پیش سامانه یکپارچه عرضه خودرو برای خودروهای وارداتی باز شد؛ اما متقاضیان امکان ثبت نام نداشتند و فقط می‌توانستند کاتالوگ مشخصات محصولات را مشاهده کنند. حالا از امروز، یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲، مشتریان می‌توانند در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی اقدام به ثبت نام کنند. ثبت نام تا روز ۲۵ مهرماه ادامه خواهد داشت.

البته در این مرحله قرار نیست ثبت نام جدیدی انجام شود و صرفا ثبت نام کنندگان قبلی بر اساس اولویت خود می‌توانند از بین خودروهای موجود، انتخاب خود را انجام دهند. متقاضیان می‌توانند سه اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب کنند.

خودرو وارداتی کیا سلتوس

متقاضیان خودرو که مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان در اسفند ۱۴۰۲ در حساب وکالتی خود وثیقه‌گذاری کرده‌اند، تا ۲۵ مهر ماه فرصت دارند نسبت به انتخاب خودروی مد نظر خود در سامانه اقدام کنند. روز گذشته قیمت خودروهای وارداتی هم مشخص شد. اما متاسفانه باز هم رویه غیرشفاف گذشته ادامه پیدا کرد. به‌طوری که قیمت هر ۶ خودرو علی‌الحساب اعلام شده است. طبق اطلاعیه سامانه یکپارچه خودرو در جدول زیر قیمت خودرورهای وارداتی علی الحساب را مشاهده می‌کنید.

قیمت اولیه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه

دیف شرکت وارد کننده نشان تجاری مدل قیمت علی الحساب (تومان)
۱ کوشا خودرو نگین KIA Seltos ۱،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
۲ ماموت خودرو Jetta VS7 ۱،۶۵۰،۰۰۰،۰۰۰
۳ پشتیبانی تجارت کرمان خودرو Hyundai Elantra ۱،۶۰۰،۰۰۰،۰۰۰
۴ پشتیبانی تجارت کرمان خودرو Hyundai Creta ۱،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰
۵ سایپا Changan CS55 ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
۶ پارس خودرو Zotye DL5 ۷۷۰،۰۰۰،۰۰۰

خودروهای وارداتی اقتصادی این‌ها بودند؟

از همان ابتدای تصویب واردات خودرو، مسئولان مربوطه بارها اعلام کردند و وعده دادند که قرار است خودروهای وارداتی اقتصادی به بازار وارد شوند تا عموم مردم توانایی خرید آنها را داشته باشند؛ اما حالا می‌بینیم که برای خرید این خودروها حداقل بالای ۱ میلیارد و در مواردی بالای ۲.۵ میلیارد تومان باید هزینه کنیم. باید دید تعریف مسئولان از خودروی اقتصادی چیست؟ شاید ۲.۵ میلیارد تومان برای برخی از آقایان، اقتصادی باشد، اما قطعا بیشتر افراد جامعه توانایی پرداخت چنین هزینه‌ای برای خرید یک خودرو را ندارند و در نهایت باز هم مجبور می‌شوند به خرید خودروهای بی‌کیفیت داخلی مثل تیبا و کوییک و پارس و… تن بدهند.

اگر از روزهای قبل پیگیر اخبار مربوط به خودروهای وارداتی بوده باشید، احتمالا متوجه حذف شدن تویوتا کرولا و جایگزینی آن با هیوندای کرتا در این مرحله از عرضه خودروهای وارداتی شده‌اید. از آن گذشته قیمت خودروهای وارداتی مطابق انتظار به‌مراتب بالاتر قیمت بازار جهانی آن‌هاست. در اطلاعیه سامانه یکپارچه اعلام شده که معیار قیمت نهایی خودروهای وارداتی، شورای رقابت است.

مراحل خرید خودرو وارداتی در این طرح

متقاضیان برای خرید خودرو باید در مرحله اول ۵۰ درصد مبلغ علی الحساب را واریز کنند. پس از عقد قرارداد، شرکت واردکننده ۳ ماه فرصت دارد که دعوت‌نامه تکمیل وجه را برای مشتریان ارسال کرده و همزمان نسبت به تحویل خودرو اقدام کند. در صورت تاخیر در تحویل، جرایم اعلام شده مطابق قوانین سازمان حمایت باید به مشتریان پرداخت شود. دقت داشته باشید که هیچ‌گونه سود مشارکت یا انصراف برای خریداران خودروهای وارداتی در نظر گرفته نشده است. خودروها بر اساس رتبه ثبت نام و همچنین اولویت انتخابی متقاضیان تخصیص پیدا می‌کنند. هر متقاضی می‌تواند ۳ اولویت را برای خرید خودرو از بین ۶ گزینه موجود انتخاب کند.

به‌نظر می‌رسد یکی از دلایل عدم اعلام قیمت خودروهای وارداتی نگرانی از بابت تاثیر منفی این موضوع روی قیمت سایر خودروها در بازار باشد. واقعیت این است که قرار بود واردات خودرو آرامش را به بازار برگرداند؛ اما در عمل شاهد اتفاقات دیگری هستیم. با توجه به ارزش خرید خودروهای وارداتی، قیمت تمام شده آن‌ها بالاتر از حد انتظار است که موضوع چندان خوشایندی به شمار نمی‌رود.

خودرو وارداتی چانگان

قیمت نهایی خودرو وارداتی

با اضافه شدن مبالغ عوارض، مالیات بر ارزش افزوده و تعرفه گمرکی و … باید منتظر افزایش حدود ۵۰ درصدی قیمت‌های علی الحساب اعلام برای تبدیل شدن به قیمت نهایی باشید. در جدول زیر پیش‌بینی قیمت نهایی احتمالی هر یک از خودروهای وارداتی را مشاهده کنید.

خودرو قیمت نهایی احتمالی
کیا سلتوس ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان
هیوندای النترا ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان
هیوندای کرتا ۲ میلیارد تومان
جتا VS7 ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
چانگان سی اس ۵۵ ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
زوتی DL5 ۱ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان

بارها اعلام شده بود که خودروهای زیر ۲۰ هزار دلار را به بازار ایران خواهد آمد؛ اما حالا می‌بینیم که در نهایت مشتریان باید چند برابر قیمت‌های وعده داده شده، برای خرید این خودروها کنار بگذارند. هنوز قیمت تعدادی از خودروهای وارداتی که قرار است به بازار ایران بیایند اعلام نشده و باید ببینیم سایر شرکت‌های واردکننده چگونه عمل خواهند کرد. همچنین فعلا باید منتظر بمانیم تا شورای رقابت قیمت نهایی و قطعی این خودروها را اعلام کند. با توجه به سابقه‌ای که از شورای رقابت سراغ داریم و قیمت‌گذاری‌های عجیب و غریبی که این شورا انجام می‌دهد، شاید پس از اعلام قیمت‌های نهایی از این هم بیشتر شوکه بشویم.

باید منتظر ماند و دید که آیا با این شرایط استقبال مردم از عرضه خودروهای وارداتی چگونه خواهد بود. مهم‌تر از آن در روزهای آینده و با اعلام قیمت نهایی این خودروها باید منتظر واکنش‌های بازار نیز باشیم.

نظر شما درباره قیمت خودروهای وارداتی عرضه شده در سامانه یکپارچه چیست؟ آیا این قیمت‌ها را منطقی و عادلانه می‌دانید؟

 

کارشناسی خودرو

در محل شما

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *