قیمت خودروهای چینی

افت قیمت خودروهای چینی / سقوط قیمت ام وی ام، فیدلیتی و جک

از ابتدای سال جاری تاکنون، قیمت خودرو و به خصوص خودروهای چینی به دلایل متعدد ازجمله ثبات نسبی نرخ دلار، عرضه جامع در سامانه یکپارچه فروش، واردات خودروهای نو و کارکرده و از همه مهم‌تر، رکود حاکم بر بازار، ارزان شده است

اشتراک گذاری

فهرست مطلب

ریزش قیمت خودروهای چینی در بازار آزاد رکورد زد. بسیاری از محصولات مدیران خودرو، کرمان موتور و بهمن موتور از ابتدای امسال تاکنون افت قیمت بسیاری را تجربه کردند. به طوری که فیدلیتی هفت نفره نسبت به ابتدای سال تا ۵۰۰ میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کرد.

بر اساس قیمت محصولات مدیران خودرو، قیمت ام وی ام X۲۲ اتوماتیک اسپرت لاکچری به ۸۰۵ میلیون تومان رسیده‌است که نسبت به اول سال ۲۴۰ میلیون تومان ارزان شده‌است.

همچنین قیمت فیدلیتی ۷ نفره یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان است و نسبت به اول سال ۵۰۰ میلیون کاهش پیدا کرده‌است. قیمت جک اتوماتیک S۵ با ۱.۵ لیتر حجم موتور نیز حوالی ۷۰۰ میلیون تومان نسبت به ابتدای سال ارزان شده‌است.

قیمت برلیانس کراس ۱.۶۵ لیتر نیز ۹۵۰ میلیون تومان شده‌است. همچنین قیمت چری تیگو ۵ IE یک میلیارد و۲۲۰ میلیون است و قیمت فونیکس تیگو ۸ پرو پرمیوم حوالی ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون است.

جدول قیمت برخی از خودروهای چینی

برند مدل (سال ساخت) کارکرد (کیلومتر) قیمت (تومان)
جک S۵ ۱.۵ لیتر اتوماتیک ۱۴۰۲ / کرمان موتور صفر ۱/۳۴۰/۰۰۰/۰۰۰
چری تیگو ۵ IE ۱۴۰۰ / مدیران خودرو صفر ۱/۲۲۰/۰۰۰/۰۰۰
چانگان CS ۳۵ پلاس تیپ ۲ ۲۰۲۳ / وارداتی صفر ۱/۶۳۰/۰۰۰/۰۰۰
برلیانس  کراس ۱.۶۵ لیتر ۱۳۹۹ / مدیران خودرو صفر ۹۵۰/۰۰۰/۰۰۰
چری آریزو ۵T IE ۱۴۰۲ / مدیران خودرو صفر ۱/۱۲۵/۰۰۰/۰۰۰
تیگارد X۳۵ ۱۴۰۲ صفر ۱/۰۵۰/۰۰۰/۰۰۰
دیگنیتی پرایم ۱۴۰۲ / بهمن موتور صفر ۱/۵۴۰/۰۰۰/۰۰۰
فوتون تونلند ۲.۸ لیتر ۱۴۰۲ صفر ۱/۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰
فونیکس تیگو ۸ پرو پرمیوم ۱۴۰۲ / مدیران خودرو صفر ۲/۱۸۰/۰۰۰/۰۰۰
ام وی ام X۲۲ اتوماتیک اسپرت لاکچری ۱۴۰۱ / مدیران خودرو صفر ۸۰۵/۰۰۰/۰۰۰
فیدلیتی پرایم هفت نفره ۱۴۰۲/ بهمن موتور صفر ۱/۵۵۰/۰۰۰/۰۰۰
کی ام سی J۷ ۱۴۰۲ / کرمان موتور صفر ۱/۴۱۰/۰۰۰/۰۰۰
لاماری ایما ۱۴۰۲ صفر ۱/۷۰۰/۰۰۰/۰۰۰
لیفان X۷۰ ۱۴۰۱ صفر ۱/۱۷۰/۰۰۰/۰۰۰

قیمت خودرو

قیمت خودروهای چینی در مقایسه با محصولات داخلی

از ابتدای سال جاری تاکنون، خودرو به دلایل متعدد ازجمله ثبات نسبی نرخ دلار، عرضه جامع در سامانه یکپارچه فروش، واردات خودروهای نو و موافقت با واردات خودروهای کارکرده و از همه مهم‌تر، رکود حاکم بر بازار، ارزان شده است. طبق بررسی‌ها، خودروهای چینی از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰ درصد افت قیمت داشته‌اند که این رقم بیشتر از ریزش قیمت خودروهای داخلی است.

با توجه به معاملات خودرویی، شاخص قیمت خودروهای چینی و داخلی در مردادماه به ترتیب ۶۹ و ۸۲ واحد است، حال آنکه شاخص قیمت کل بازار به رقم ۷۹ واحد اشاره می‌کند.

ریزش قیمت خودروهای چینی و همین‌طور کاهش محبوبیت و معاملات آن‌ها باعث شد برخی فروشندگان به‌منظور جلب‌توجه و ترغیب افراد به خرید، قیمت آن‌ها را تا حد قیمت کارخانه پایین آورند. افت قیمت خودروهای چینی با انصراف متقاضیان آن‌ها در سامانه یکپارچه فروش، شدت گرفت.

 

رونق نسبی خودروهای داخلی در بازار

با اینکه قیمت خودروهای چینی بیش از خودروهای داخلی کاهش یافته، ولی این موضوع باعث نشده تقاضا برای این محصولات افزایش پیدا کند. در واقع نه‌تنها خودروهای نو، بلکه خودروهای کارکرده داخلی هم تقاضای بیشتری نسبت به خودروهای چینی دارند. بررسی شاخص تقاضا برای برندهای داخلی، این ادعا را ثابت می‌کند.

هنوز هم خودروهای قدیمی پیکان، پژو ۴۰۵ و پژو آردی و پراید با کارکرد بین ۷ تا ۱۰ سال، جزو خودروهای داخلی پرتقاضا به حساب می‌آیند. از بین محصولات جدیدتر هم پژو پارس ELX، پژو ۲۰۶ تیپ ۵، پژو ۲۰۷ دنده دستی و دنا دستی، در صدر جدول خودروهای پرطرفدار در بازار ایران قرار دارند و بیشتر معاملات خودرویی حول آن‌ها می‌گردد.

جمع بندی و تحلیل

رکود بی‌سابقه فعلی بازار به نظر می‌رسد تنها به دلیل خبردرمانی و ثبات نسبی بازارهای موازی (خصوصا ارز) است که با کوچکترین تلنگر و ناآرامی که در وهله اول همیشه از بازار ارز شروع می‌شود، بازار خودرو نیز واکنش داده و همانند فروردین ماه سراسر آشوب شود.

نکته دیگری که البته به نظر می‌رسد در حال اجرا باشد، پروژه‌ای مشابه بازار بورس سال ۹۹ و سوزاندن سرمایه‌های مردم و فراهم کردن شرایط استقرار مالیات بر عایدی سرمایه باشد که دقیقا مشابه سال ۹۹ در حال وقوع است.

در این سه ماه اخیر بسیاری از فعالان جدید بازار با مشکلات مالی عدیده‌ای مواجه شده‌اند و بعضا با ورشکستگی کامل در حال خروج از بازار هستند که نشان از نقره‌داغ شدن سرمایه‌گذاران هیجانی و سوزاندن نقدینگی دست آن‎‌ها است.

نکته دیگری که نشان می‌دهد پروژه‌ای مشابه بازار بورس سال ۹۹ در جریان است، موضوع ناآرامی‌های بازارها در زمستان ۱۴۰۱ است.

در زمستان ۱۴۰۱ تمام بازارها در حال ورود پول داغ (اتفاقی است که در شرایط افزایش ناآرامی اقتصادی سیاسی از تبدیل شبه پول به پول ایجاد می‌شود) بودند که به نظر می‌رسد بازار خودرو برای کنترل و سوزاندن این سرمایه‌های سرگردان انتخاب شد و با طرح یکپارچه، طرح واردات خودرو و طرح‌های دریافت غیرقانونی پیش پرداخت تا به امروز در حال اجراست و بستر استقرار طرح مالیات بر عایدی سرمایه هر روز در حال فراهم‌تر شدن است.

کارشناسی خودرو

در محل شما

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *